IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: Göteborgs SIF - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Första halvlek.

På en mörk och dålig Guldheden Södra gästade vi Göteborgs Studenter.
Studenterna har en cynisk gameplan där man faller hem extremt djup med deras långsamma men starka försvarare för att förhindra IKK/KFF:s eventuella djupledsspel som till dagen spelar i svart bortaställ. När Studentera ställe om gör man det på tre snabba anfallare som bortalagets försvarare har fullt sjå med, dock avväpnas alla försök på att nå bortalagets mål på bästa sätt. Första halvlek bjuder in på så värst mycket framåt för bortalaget. Man hittar inte in till de sittande mittfältarna och när pressen kommer är man inte förberedd på nästa aktion när Studenterna kliver i pressen och några farliga erövringar av boll kan man åstadkomma.

I andra halvlek börjar IKK/KFF bra, man är hetare i de flesta dueller men Studenterna är fortfarande vassa när de får lägen. Ida Hedlund sätter framgångsrikt bollar i de tomma ytorna mot hörnflaggorna utom räckvidd för en utspringade hemmamålvakt och Tilda Persson kan flera gånger hitta bra samspel med Ida. Detta samspel resulterar senare i att Tilda Persson rivs ned i 88:e minuten. Ynglingen tillika inhoppande Julie Fanger gör inga misstag, 0-1! Efter detta har vi ett riktigt bra läge att utöka men Vera Jacobsson uppfattar bollen lite sent varpå den försvinner ur hennes synfält.

Ett sista läge för det laget som ligger under ges alltid, även så i denna match. De svarta har svårt att rensa bort bollen rejält och bollen hålls kvar på anfallande lags sista tredjedel. En student springer in i straffområdet och rivs ned, korrekt dömd frispark enligt bortalaget. Dock tycker undertecknad inte detta och blir aningen förbannad när domaren pekar på straffpunkten. Studenternas sätter dit bollen i Tessies högra hörn otagbart.

Matchen slutar 1-1.

Kanske ett rättvist resultat sätt till att båda lagen hade varsin halvlek. IKK/KFF behöver jobba på att vilja vinna lite mer från minut 1. Andra halvlek är en helt annan metalitet än första.